Monday, February 21, 2000

SPAGHETTI CARBONARA

Bahan-bahannya:

2 sudu kecil minyak zaiton 

200 gram sosej dihiris nipis 

3 biji cendawan butang dihiris nipis 

3 ulas bawang putih diketuk 

2 biji kuning telur 

1/2 cawan krim pekat atau susu cair 

75 gram keju pamesan yang diparut 

Cara-caranya:


Panaskan minyak dan masukkan sosej. Masukkan bawang putih dan cendawan butang, kacau lebih kurang 5 minit sehingg sosej agak masak, angkat dan tos minyaknya. Pukul kuning telur dan krim serta 3/4 daripada pamesan keju tadi. Masukkan garam dan lada sulah secukup rasa. Masukkan dalam pasta dan sausage tadi di atas api kecil kacau sehingga sebati dan masukkan baki keju tadi. Kalau hendak cair ubahsuai dengan krim atau stok ayam.



No comments:

Post a Comment