Bahan-bahannya:
1 ekor ikan siakap
1 labu bawang besar
1 biji buah tomato
3 batang serai
2 biji cili besar
5-6 biji limau kasturi
4-5 biji cili padi
Daun saderi
3 cm halia
Garam dan gula
Sos tiram
Tepung jagung
Bahan-bahannya:
1 ekor ikan siakap
1 labu bawang besar
1 biji buah tomato
3 batang serai
2 biji cili besar
5-6 biji limau kasturi
4-5 biji cili padi
Daun saderi
3 cm halia
Garam dan gula
Sos tiram
Tepung jagung
Bahan-bahan A:
20 tangkai cili kering (rendam sampai kembang)
1 labu bawang besar
5 ulas bawang putih
1 s/b udang kering
1 s/b belacan
5 batang serai
Bahan-bahannya:
4 ekor ikan cencaru
sedikit garam
sedikit kunyit
minyak untuk menggoreng
1 senduk minyak masak, untuk menumis sambal kisar
Bahan-bahannya:
1 ekor ikan talapia merah
bahan ni dihiris halus:
10 biji cili api
2 biji cili merah
2 biji cili hijau
2 ulas bawang putih
Bahan-bahannya:
Untuk Ikan Bakar:
15 batang cili kering
3 biji bawang besar
2 biji bawang putih
1/2 cm belacan
1 biji tomato
Bahan-bahannya:
1 ekor ikan siakap (kukus atau goreng)
100 ml air
2 sudu besar minyak
Garam secukupnya
Bahan cincang halus:
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
3 cm halia muda
2 biji cili merah
Bahan-bahannya:
Ikan (direbus dengan garam dan asam keping)
7 - 8 tangkai cili kering (kisar)
4 ulas bawang merah (kisar)
4 hiris lengkuas (kisar)
1 inci kunyit hidup (kisar)
1 sudu kecil rempah biji ketumbar (kisar)
Bahan-bahannya:
1 ekor siakap (sederhana besar)
2 sudu besar taucu
2 sudu besar sos ikan
sedikit perahan jus limau
Bahan-bahannya:
1 ekor Ikan Siakap
sedikit serbuk kunyit
2 sudu besar cili kisar
10 tangkai cili padi (potong kecil)
5 ulas bawang putih (cincang halus)
5 sudu besar sos Thai
1 biji bawang besar (potong dadu)
1 tangkai daun ketumbar
garam dan gula secukup rasa
1 cawan air
daun salad
tomato dan cili besar (hiasan)
minyak masak secukupnya.
Bahan-bahannya:
5 ekor ikan kerisi
Sedikit garam dan kunyit
Bahan kisar:
10 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2 inci halia
10 tangkai cili padi
15 tangkai cili kering (buat cili kisar)
1 sudu teh ketumbar
1 sudu teh jintan manis
1 sudu teh jintan putih