Tuesday, January 18, 2000

KUEY TEOW KUNGFU

Bahan-bahannya:

Ayam
Udang
Sotong
Sayur pakchoy
Baby jagung
Kobis bunga
Karot
Tomato

Bahan-bahan perasa:

Bawang putih
Sos tiram
Kiub ayam
Lada sulah
Tepung jagung
.
Cara-cara memasaknya:

Tumiskan bawang putih yang telah dicincang. Masukkan sos tiram. Masukkan kiub ayam. Masukkan air ikut nak banyak mana. Masukkan ayam, karot, baby jagung. Masukkan udang, sotong, kobis bunga, pakchoy. Tunggu sampai mendidih kemudian masukkan tepung jagung yang dah dibancuh dengan air. Masukkan garam, perisa dan lada sulah. Pecahkan 3 biji telur, pukul telur letak sedikit lada sulah. Gaulkan dengan kuey teow, then goreng macam nak buat telur dadar tu pastikan minyak banyak sikit.

No comments:

Post a Comment