Wednesday, February 2, 2000

SAYUR ICE PLANT MURTABAK MEGGI

Bahan-bahannya:

sebungkus meggi
air secukupnya
2 biji telur
1 biji bawang kecil
segenggam ulam ice plant (boleh ganti dengan ulam/sayuran pilihan yg lain)
sedikit minyak masak

Cara-cara memasaknya:

Didihkan air. Celur mee maggi sampai lembut, toskan dan basuh. Pecahkan telur dalam mangkuk. Masukkan perisa maggi kari dan ayam secukup rasa. Hiris bawang dan masukkan sekali. Pukul sampai sebati. Masukkan mee maggi dicelur tadi. Gaul sebati. Tambah ulam ice plant. Kacau rata. Panaskan kuali leper. Ratakan sikit minyak. Tuang adunan murtabak maggi tadi. Ratakan dan bentukkan bulat. Biar sampai garing. Palingkan. Biar sebelah lagi garing dan tutup api. Angkat dan hiaskan dengan sos cili. Siap.

No comments:

Post a Comment